BRYLLUPSGUIDEN

Mine beste tips

Av Walo Cortes

Før vi går i gang med den beste delen vil jeg gjerne få takke dere for at dere to har bestemt dere for å inkludere meg i en av de beste og viktigste dagene i deres liv.

Denne tillitserklæringen betyr veldig mye og inspirerer meg hver dag til å gjøre mitt absolutt beste.

Som dere sikkert har oppdaget, finnes det en jungel av informasjon der ute, og det kan nok til tider føles overveldende. Denne boken skal fungere som en liten veiledning under denne reisen. Å følge rådene i denne boken vil ikke bare resultere i fantastiske bryllupsbilder, men den vil også sørge for at dere har den best mulige bryllupsdagen.

Med det sagt, er det verdt å nevne at tipsene i denne boken kun er forslag. Det er kun dere to som vet hva som føles helt riktig, og jeg vil sterkt råde dere til å følge intuisjonen og magefølelsen. Denne store dagen er tross alt deres, og den skal feire dere, begges personlighet og valget dere har tatt om å tilbringe resten av livet sammen.

Takk igjen for at jeg får være en del av dette kapittelet i deres helt egne, magiske historie.

Table of Contents

Jonathan Borba

Forlovelsesbilder

For å bli ekstra godt kjent med bryllupsfotografen tidlig i prosessen, kan det være lurt å ta en runde med forlovelsesbilder først. Da får man muligheten til å bli komfortabel foran kamera, tid til å fokusere på hverandre midt i den hektiske planleggingsprosessen, og rett og slett ha det gøy.

Jeg elsker å dra med brudeparet på for eksempel turer i skog og mark eller andre aktiviteter som er innenfor deres interesser. Da skaper man en avslappet atmosfære og resultatene blir som regel deretter. Disse bildene er også perfekte å bruke i bryllupsinvitasjonene og hold av dagen-kort i forkant.

Høres det bra ut? Da kan vi starte planleggingen allerede nå.

WALO CORTES

Å planlegge et bryllup

 

Det er mange positive sider ved å planlegge et bryllup. Man får tilbragt ekstra tid med familie og venner, ta større og mindre avgjørelser sammen som et par, og bare glede seg til den spesielle dagen. Men, det kan også være en stressende prosess. Det å balansere å holde seg til sin egen visjon og magefølelse i den viktige planleggingsprosessen, i kombinasjon med en jungel av informasjon og (velmente) råd både fra familie, venner, bekjente og internett kan føles overveldende. I tillegg til alt dette har man gjerne et budsjett å forholde seg til og ekstra små ting man må tenke på. Summen av alt dette blir mye, derfor har jeg satt sammen en liste med punkter som kan være til hjelp i planleggingen:

Ryan Jacobson

Vær til stede i prosessen

Det vil være mange små og store aktiviteter i oppløpet til den store dagen, og det kan være enkelt å miste fokuset på hvor verdifull denne prosessen er, her og nå. I likhet med andre milepæler og opplevelser i livet, forstår vi ofte ikke hvor spesiell hele prosessen var før i etterkant. Så, nyt hvert sekund av denne magiske planleggingsprosessen og alt den innebærer, og tilbring kvalitetstid med nære og kjære. Når dere ser tilbake på tiden før selve dagen, vil det virke som at tiden bare fløy av gårde.

WALO CORTES

Du må ikke ordne alt selv

Det å fordele oppgaver mellom venner og familie gjør at du selv kan fokusere på de tingene som er aller viktigst for deg. Ikke vær tilbakeholden med å spørre om hjelp og råd, folk flest ønsker mer enn gjerne å hjelpe til, og blir også gjerne stolt over at du spør.

WALO CORTES

Inviter de menneskene du virkelig vil ha der på den store dagen

Dette burde være et åpenbart punkt, men er gjerne enklere i teori enn i praksis. Flere brudepar jeg har snakket med opp igjennom årene har uttrykt at de helst ønsket et intimt, minimalistisk bryllup, men gjestelisten bare vokste og vokste uten at de kunne utelate noen. Vennene dine ønsker gjerne å ha med seg en gjest du så vidt har møtt, det er veldig viktig for bestemor at du inviterer det søskenbarnet du sist så for ti år siden, og gamletanta som du bare vet ikke kommer til å bidra med noe positivt på dagen, men som du bare må invitere. Alle familier har slike. Du har faktisk lov til å kun invitere de menneskene du virkelig ønsker at skal være der på din store dag, og som du gleder deg til å se. Gå etter magefølelsen, så blir både dagen og minnene mye bedre.

WALO CORTES

Fokuser på de viktige tingene

Når ting ikke går helt etter planen, tell til ti, pust godt inn og slapp helt av. Dere feirer denne dagen fordi dere har bestemt dere for å leve sammen resten av livet. De små blemmene betyr i det store og hele ingen ting, det aller meste blir glemt så fort det har skjedd, tro meg.

WALO CORTES

Inspirasjon

En positiv ting med internett er at det florerer med inspirasjon, bilder og artikler som kan være nyttige i planleggingsprosessen. Det kan derimot bli for mye av det gode når man prøver å finne sin stil og ta egne valg. Nedenfor har jeg valgt ut noen blogger og magasiner som jeg tror vil bidra til å inspirere og ta noen riktige valg.

 

www.dirtybootsandmessyhair.com www.junebugweddings.com www.hellomay.com.au www.greenweddingshoes.com www.rockmywedding.co.uk

 

Apper som Pinterest er uten tvil favoritten når det kommer til å finne inspirasjon til bryllup (blant mange andre ting), men disse kan også fort bli veldig avhengighetsskapende, og man kan miste seg selv litt i prosessen. Er dekoren, bordduken og brudebuketten faktisk din stil, eller ser det bare bra ut på bilder? Legg ned telefonen, og la til syvende og sist intuisjonen være din viktigste guide. Du har tross alt hatt den med deg og latt den ta avgjørelser for deg hele livet fram til nå.

Mange bryllup kommer nærmeste med en mal og regelbok for hvordan ting skal gjøres, men det betyr ikke at du må forholde deg til denne til punkt og prikke. Her er noen punkter som kan være greit å ha i bakhodet når du strukturerer dagen.

WALO CORTES

Ikke start for tidlig

Jeg opplever ofte at brudeparet starter dagen så tidlig at de bekymrer seg for at gjestene skal kjede seg og oppleve mye dødtid. Den enkle løsningen på dette er rett og slett å starte dagen litt senere enn normalt. Å utføre seremonien på ettermiddagen eller til og med tidlig kveld gjør at man kan sove litt ekstra lenge og starte dagen avslappet og ikke minst uthvilt, uten for mye dødtid.

Slik unngår du også at gjestene litt for ofte i løpet av dagen står og venter på at noe skal skje med et glass champagne i hånden.

WALO CORTES

Slingringsmonn i løpet av dagen

Ved å skape noen tidsmarginer i dagen, i stedet for å fylle opp hver krik og krok av de verdifulle timene med aktiviteter og planer, skaper du en roligere og harmonisk dag. Mye tar lengre tid enn forventet, og disse marginene her og der vil komme godt med i en ellers hektisk dag. Gi dere selv rom til å puste og til å nyte både de små og store tingene.

minimalistisk bryllup, men gjestelisten bare vokste og vokste uten at de kunne utelate noen. Vennene dine ønsker gjerne å ha med seg en gjest du så vidt har møtt, det er veldig viktig for bestemor at du inviterer det søskenbarnet du sist så for ti år siden, og gamletanta som du bare vet ikke kommer til å bidra med noe positivt på dagen, men som du bare må invitere. Alle familier har slike. Du har faktisk lov til å kun invitere de menneskene du virkelig ønsker at skal være der på din store dag, og som du gleder deg til å se. Gå etter magefølelsen, så blir både dagen og minnene mye bedre.

WALO CORTES

Ha lyset i bakhodet

Fra en fotografs synsvinkel, er godt lys en viktig og avgjørende factor som påvirker stemningen jeg er i stand til å skape i bildene i løpet av dagen, i parbildene, på kvelden, og så videre. Ha dette i tankene, spesielt med tanke på bildetakingen utendørs. Spør meg gjerne underveis om det er noe som helst dere lurer på. Jeg vil inkludere tips og triks videre i denne guiden også.

Leeloo Thefirst

Styling

Når det kommer til brudekjolen, er hver eneste brud forskjellig. Kanskje har du hatt et klart bilde av hvordan brudekjolen skal se ut helt siden du var liten, eller kanskje du har forandret smak og hva du liker flere ganger de siste årene. Uansett om du bestiller kjolen uprøvd på nettet, får drømmekjolen skreddersydd eller kjøper den brukt, er det et par ting du bør huske på når det kommer til din perfekte brudekjole:

WALO CORTES

Det riktige valget

Selv om man typisk sett følger tradisjoner når det kommer til bryllup og blant annet brudekjolen og styling, finnes det absolutt ingen regelbok som sier hvilken kjole akkurat du skal velge, hvilken sminke som vil passe best og hvordan du velger å ha håret. Dette velger du helt selv. Kanskje har brudgommen noen gode innspill på hva som er hans favoritt og hvilken sminke han liker aller best å se deg i, men når det kommer til stykke er det ditt valg. Velg det som gjør at du føler deg så vakker som mulig, slik at du stråler mest mulig, også igjennom bildene på den store dagen.

Ta gjerne en øvelsesrunde på hår og sminke hvis velger profesjonelle til å gjøre dette på bryllupsdagen. Selv om både frisøren og sminkøren virker både imøtekommende, hyggelige og flinke og dere har en god tone, vil det være alfa omega for å senke stressfaktoren på selve dagen å ta en prøverunde på begge, slik at du er helt sikker på valget du tar. Målet er tross alt at du skal føle deg best mulig, både når det kommer til frisyre, sminke og kjole. Diskuter i god tid på forhånd hva du liker, både når det kommer til hår og sminke. Om det er dramatisk, minimalistisk og enkelt eller en mellomting. Det vil skape en forståelse dere imellom og vil gjøre ting mye enklere for både deg og frisøren/makeupartisten du velger å bruke på dagen.

WALO CORTES

Valg av kjole

Ta med deg en liten gruppe på kjoleprøvingen, som kjenner deg både deg og stilen din godt. De kan komme med viktige innspill som du selv ikke tenker over, samt bidra til å unngå innpåslitne butikkansatte og generelt stressende situasjoner.

terje sollie

Det lureste valget av antrekk

Basert på erfaring, vil jeg oppfordre dere begge om å gå for noe enkelt og om mulig også komfortabelt, som det er lett å røre seg i. Når det kommer til bruden, vil et skjørt som ikke vil være til noe hinder på dansegulvet, sko som ikke gir gnagsår den første halvtimen, og sminke og hår som du føler deg vel i og som gjør seg bra på bilder være det absolutt beste valget. Både antrekk og hår vil få hard medfart i løpet av dagen, så ikke tenk så mye på det. La det skje og nyt dagen.

Antoni Shkraba

Til brudgommen

Akkurat denne delen er til brudgommen. Uansett om du engasjerer deg stort i planleggingsprosessen, i alt fra fargekombinasjoner, kakevalg og gjesteliste eller om du er mer den som sitter litt på sidelinjen og nikker, og kanskje har et innspill her eller der, har jeg et par tanker jeg gjerne vil dele med deg.

Dan Formsma

Dette er også din dag (jepp, helt sant)

En stor del av bryllupsindustrien henvender seg utvilsomt mer til bruden enn brudgommen. Hennes tanker, visjoner, drømmekjolen, drømmekaken og så videre. Med det sagt, så er dette faktisk også din dag, og det er viktig at du tar plass og har en finger med i spillet når det kommer til avgjørelsene. Kanskje velger du frivillig å trekke deg unna mange av de små avgjørelsene og lar bruden få ta disse valgene, og det er helt greit, men har du ønsker, ideer og innspill selv, kom med det. Hva er viktig for deg for at du skal få en så fin dag som mulig? Kanskje det å servere en spesifikk matrett er viktig for deg, eller å booke det livebandet som spiller sanger fra favorittbandet ditt hele kvelden? Kanskje rett og slett en rolig morgen med kompisene høres fristende ut. Prioriter det som er viktig for deg, og kommuniser dette tidlig til bruden. Din kjære vil bli overlykkelig over at du kommer med innspill og forteller hva som er viktig for deg. Dere er et lag, tross alt.

Matthew

Planlegg antrekket ditt, du også.

Den kommende bruden har mest sannsynlig lagt mye sjel og tanke i kjolen på den store dagen. Hvilke smykker hun skal ha til, sko, slør og bukett. Men hva med ditt antrekk? Hvis du fortsatt utsetter å dra innom det som virker som en endeløs rekke med butikker for å finne en helt grei dress, kan det være lurt å tenke litt annerledes. Ta inspirasjon fra karakterer og antrekk fra filmer og serier, tenk James Bond, Harvey Specter eller Thomas Shelby, eller sett deg på PC-en med en god kopp kaffe og se igjennom ulike dresser og stiler som passer din personlige stil. Kjøp dressen god tid i forveien og besøk en skredder slik at den sitter som et skudd. Dette vil utgjøre en stor forskjell og du vil se dødsstilig ut på den store dagen. Gled deg.

WALO CORTES

Et par ord om fotografi

Basert på min erfaring er det ofte viktigst for bruden å ha en profesjonell fotograf som tar bildene på dagen. Mange brudgommer er mer skeptiske, og er mest sannsynlig redde for at fotografen skal presse dem inn i mange kleine og klissete positurer hele dagen for bildene sin skyld. Selv om jeg gjør mitt beste for å understreke at det ikke kommer til å bli sånn, vil det naturlig nok fortsatt være en skepsis rundt det, basert på tidligere erfaringer med fotografer og bildetaking, kanskje igjennom oppveksten og også i forholdet.

Hvis dere begge møter fotograferingen på den store dagen med en positiv holdning, godt humør og et ønske om å skape noe helt spesielt, kan jeg love at jeg skal gjøre mitt beste for å ta noen helt spesielle, episke bilder av dere to. Hele prosessen vil i tillegg være unik og morsom, og skaper et minne for livet.

Gabriel Silvério

Brudebilder

Kjære brud, La oss møtes et par uker før bryllupet for å ta noen nydelige brudebilder. Disse portrettene av deg i brudekjolen, med ferdig hår og sminke kan senere gis i gave til venner og familie, og kan også vises frem på selve dagen. Dette er i tillegg en perfekt anledning å få testet frisøren og sminkøren til bryllupet. Ta med deg noen utvalgte venner, familie og forlover og la oss ta noen superfine bilder sammen.

Fordelen med denne prosessen er at vi har null tidspress og du vil få anledning til å bli komfortabel foran kamera. Vi kan snakke litt om hvilke vinkler, positurer og lys som gjør seg best i bryllupsbildene og du kan få se underveis hvordan bildene blir. Dette vil bidra til å roe nervene før den store dagen og i tillegg gjøre fotograferingen til en lek. Her vil du også få en ide om hvordan antrekket og tilbehøret vil ta seg ut på bildene. Vi avtaler tid og lokasjon god tid i forveien.

WALO CORTES

Morgentimene

De verdifulle morgentimene på den store dagen er den beste delen av hele bryllupet, spør du meg. Det å ta bilder av prosessen når dere gjør dere klare til å si «ja» er helt spesiell.

Når brudgommen knepper opp skjorta med skjelvende hender og brudens mor knapt klarer å holde igjen tårene når hun ser sin kjære datter i brudekjolen. Når velutvalgte ord er skrevet på lapper fra brud og brudgommen til hverandre og blir lest i stillhet, klemmene, småpraten og følelsen av forventning og spenning i lufta.

Det å skape det lille ekstra i disse morgentimene vil sette stemningen for alt som skal skje resten av dagen.

Det å velge en perfekt lokasjon for denne helt spesielle stunden vil være viktig. Velg et åpent, rolig område med mye naturlig lys og store vindu. La alt i rommet være enkelt, rent og minimalistisk, slik at de små detaljene som skal være med i løpet av dagen får skinne i bildene. Omring deg selv med dine velvalgte favoritting og de menneskene du aller helst vil at skal være ved din side på starten av dagen.

Sett av litt tid i planleggingsprosessen til å finne det perfekte rommet for dere begge. Preferanser, stil og hva og hvem dere velger å ha til stede vil være forskjellig, men dere vil begge uten tvil sette pris på å tilbringe disse timene i et rom som skaper ro og glede.

WALO CORTES

Hvor lang tid trenger fotografen på å ta bilder på morgenen?

Hvor lang tid fotografen vil trenge på å ta bilder i morgentimene kommer an på hvor mange mennesker som er der, når sminkøren og frisøren vil være til stede og hvor mange timer dere har satt av til fotografering.

To timer vil som regel være tilstrekkelig for å fange settingen og stemningen, de vakre detaljene og prosessen med hår og sminke, samt når dere kler dere i brudekjolen og dressen. De små tingene og øyeblikkene imellom vil også bli fanget. Sett av et par minutter helt på slutten til portretter også, før dere for alvor går i gang med den store dagen. 

Her er noen flere tips dere kan tenke på når dere gjør dere klare:

  1. Detaljebilde

Detaljebildene er ofte prikken over i-en, og disse inkluderer nærbilder av sko, smykker, mansjettknapper, bryllupsinvitasjoner, og så videre. Det å samle alt dette og putte det på en plass slik at jeg enkelt kan få tilgang til disse tingene til detaljebildene vil spare både tid og stress.

  1. Sitt ved vinduet

Når du blir sminket og ordner håret, sitt slik at du ser ut igjennom vinduet. Slik oppnår vi det beste lyset for bildene. Sminkøren og frisøren vil i tillegg sette pris på dette, da de foretrekker å jobbe med naturlig lys selv.

 

  1. Hold rommet enkelt og ryddig

Selv om dere ordner dere i morgentimene på et hotellrom, kan det fort bli rotete når hårredskaper, plastikkposer, klær, sminke og diverse flyter ut over. Det kan være lurt å holde alle disse tingene på et fast sted, slik at størsteparten av rommet holder seg ryddig. Kanskje kan bryllupsgjestene som du har valgt å ha med deg i morgentimene ta en rask rydding før jeg kommer, slik at ting ikke konstant må flyttes på og ryddes ut av bildet når det er tid for fotografering.

  1. Omgi deg selv av få, viktige mennesker

Det å ha hele venninnegjengen, søstre, svigersøstre, tanter og mor med i morgentimene kan virke som en god ide i forkant, men husk – «Jo flere kokker, jo mer søl.» Flere mennesker samlet på et sted resulterer i mer rot, støy og bråk. Dere møter alle sammen og skal tilbringe hele dagen med disse menneskene uansett, så hold det enkelt med færrest mulig i morgentimene.

  1. Antrekket før brudekjolen

Jeg kommer til å ta en god del bilder før du tar på deg brudekjolen, så det kan være lurt å planlegge litt hva du vil ha på deg før. En flott morgenkåpe eller kimono tar seg godt ut og ser nydelig ut på bildene, i tillegg til at det er like komfortabelt som å gå i favorittjoggebuksa eller pysjen.

  1. Skriv kjærlighetsbrev til hverandre

Det er høyst sannsynlig at nervene vil ta litt overhånd når den store dagen endelig kommer, og timene før det faktisk skal skje kan være fylt av spenning og positive nerver. Ved å skrive et brev til hverandre i forkant med noen velmente ord som dere begge kan lese i ro og mak før selve dagen for alvor setter i gang vil både roe nervene og være noe dere begge ser tilbake på med glede og være takknemlig for at dere tok dere tid til.

WALO CORTES

Den første titten

Øyeblikket dere ser hverandre i antrekkene for første gang er helt spesielt. Dette gjør de fleste brudepar til en greie og avsetter en spesiell lokasjon og noen minutter til dette. Det kan være i skogen i nærheten, i en bakgate nær kirken eller i et pent rom. Her vil dere kunne nyte et par minutter sammen og la inntrykkene av å se hverandre i brudekjole og dress synke inn. Jeg holder avstand og fanger det spesielle øyeblikket på kameraet.

Jeg synes personlig det er noe helt magisk med intimiteten og følelsene ved dette spesielle øyeblikket. Ikke bare ser dere hverandre for første gang den dagen, men dere får mulighet til å debriefe litt sammen og småsnakke om det som skal skje, og rett og slett være der for hverandre. Det er dere to, og båndet dere har sammen er grunnen til at dere står her i utgangspunktet.

Vi kan også bruke anledningen her til å ta noen parbilder når det fortsatt er tidlig på dagen og dagslyset er på sitt skarpeste.

Adam Kontor

Mobilfritt bryllup

Det å kutte ut mobilbruken under bryllupet er noe flere og flere velger å gjøre. For folk flest er det naturlig å nærmest gå med mobilen i den ene hånden til enhver tid. Det å be gjestene om å fjerne mobilen under seremonien, og til og med resten av dagen er helt legitimt og noe som har blitt mer og mer vanlig å gjøre. Dette gjør at også gjestene kan være hundre prosent til stede under hele dagen og nyte alt som skjer uten selskap av mobilen. Det å fange spesielle øyeblikk på kamera og deretter se at øyeblikket blir ødelagt av at fjes blir begravd i mobilen er et av de tristeste synene som fotograf. Bildene tar fotografen seg av, så det å ta bilder med mobilen er ingen unnskyldning for å trykke i vei under den spesielle dagen. La den ligge igjen på rommet, eller i det minste avslått, i et lukket rom i veska.

Dette er naturligvis noe dere selv velger, og om det er naturlig for dere å si nei til mobilbruk eller ikke. Hvis dere velger å gå denne veien, noter det i selve bryllupsinvitasjonen, slik at gjestene er klare over dette før de ankommer. Forklar også at det vil bli tatt mer enn nok bilder igjennom dagen, også av gjestene, men at de kan belage seg på å ta noen bilder av seg selv i sine egne antrekk i forkant hvis de ønsker det.

REDD

Seremonien

Selve seremonien er uten tvil selve høydepunktet i den store dagen. Om dere har valgt å ha seremonien utendørs, i en vakker skog eller hage, inne i en kirke eller et annet lokale, er jeg sikker på at det blir helt perfekt og akkurat slik dere har planlagt.

WALO CORTES

Utebryllup – Når på dagen?

Når dere er i prosessen med å velge det perfekte stedet for seremonien, ha dagslys, sol, temperatur og tid på døgnet i bakhodet når dere tar valget. Dette vil være avgjørende for den generelle stemningen dagslyset gir. For eksempel vil det være ideelt å vente til senere på ettermiddagen hvis dere velger å gjennomføre seremonien utendørs, når solen står litt lavere på himmelen. Ta et kjapt googlesøk og se når på dagen solen begynner å gå ned med tanke på hvilken måned dere skal gifte dere.

Hvis dere er fast bestemt på å ha selve seremonien utendørs på en varm sommerdag, pass på å ordne skygge til gjestene – Dette kan være naturlig skygge under trær, eventuelt må dere ordne parasoller ved sitteplassene.

Clotaire Folefack

Kommuniser

Hvis dere gjennomfører en religiøs seremoni, hør med pastoren eller den religiøse lederen om hva de synes om å ha en fotograf til stede igjennom seremonien, eller i kirken generelt. Noen er mindre begeistret over tanken på å ha en fotograf til stede, da de er bekymret for at det vil forstyrre seremonien. Ha dette i tankene og kommuniser dette god tid i forveien for å få eventuelle regler, synspunkt avklart.

Generelt sett gjør jeg lite ut av meg under seremonien, jeg beveger meg så lite som mulig og tar kun bilder av det viktigste. Jeg hilser også alltid på presten eller lignende i forkant og forklarer raskt prosessen.

bryllupsfotograf + Oslo
WALO CORTES

Ta tiden din

Det magiske øyeblikket når bruden går ned kirkegulvet er helt spesielt, og det siste man vil er at dette skal være et hektisk øyeblikk. Ta tiden deres, både når det kommer til å gåturen og det første kysset som ektepar. I stedet for et stresset, lite kyss, hold en stund til. Vi vet dere helst vil det!

WALO CORTES

Etter seremonien

Rett etter seremonien er det tid for gratulasjoner og klemmer. Mange rørende, nydelige stunder vil bli fanget på kamera her. Tenk også her litt over lys og plassering, ikke stå i et mørkt hjørne, men heller ikke utendørs i skinnende sollys. Finn et romslig, rolig sted med god plass slik at folk kan stille seg opp i påvente av å gratulere dere som ektepar.

Det kan være i skogen i nærheten, i en bakgate nær kirken eller i et pent rom. Her vil dere kunne nyte et par minutter sammen og la inntrykkene av å se hverandre i brudekjole og dress synke inn. Jeg holder avstand og fanger det spesielle øyeblikket på kameraet.

Jeg synes personlig det er noe helt magisk med intimiteten og følelsene ved dette spesielle øyeblikket. Ikke bare ser dere hverandre for første gang den dagen, men dere får mulighet til å debriefe litt sammen og småsnakke om det som skal skje, og rett og slett være der for hverandre. Det er dere to, og båndet dere har sammen er grunnen til at dere står her i utgangspunktet.

Vi kan også bruke anledningen her til å ta noen parbilder når det fortsatt er tidlig på dagen og dagslyset er på sitt skarpeste.

WALO CORTES

Bryllupsfesten

Etter seremonien og etter at alle klemmene og lykkeønskningene er unnagjort, vil gjestene flytte seg der middagen og festen skal finne sted. Ha et variert utvalg av drikke og snacks klart til gjestene slik at man kan småprate, mingle og kose seg mens dere går rundt og snakker med alle sammen. Dette skaper en nydelig atmosfære.

WALO CORTES

Bildene

Når selskapet er i full gang er det en perfekt anledning å ta bilder av hele familien. La familie og venner få vite i forkant omtrent når bildene vil finne sted, slik at de ikke løper av gårde og er til stede til bildetakingen. Slike små ting i planleggingsprosessen gjør at man sparer tid på selve dagen.

WALO CORTES

Bryllupsbildene

Parbildene, eller bryllupsbildene er et av høydepunktene i dagen. Dette er også en perfekt anledning til å få tilbragt tid sammen bare dere to, uten støy og plikter. Vi har på forkant plukket ut lokasjonen, så nå skal vi skape enda flere gode, vakre minner sammen.

WALO CORTES

Hvor mye tid bør man sette av til bryllupsbildene?

En time er som regel tilstrekkelig, uten at man regner med kjøreturen til og fra brullupslokasjonen. Vi kan også, litt avhengig av hvordan timeplanen er satt opp, dele opp bildetakingen i flere deler. Den første kan for eksempel finne sted når dere ser hverandre for første gang den dagen, og den andre delen ved solnedgang. Dette planlegger vi i forkant sammen.

Det beste tidspunktet med tanke på lys vil være før og etter solnedgangen, under den såkalte gylne timen og blåtimen. Jeg har uansett forståelse for at det kanskje ikke er mulig å forlate bryllupet akkurat i disse timene, men hvis det lar seg gjøre vil det være optimalt.

WALO CORTES

Hvor bør man ta bildene?

Man kan finne vakre lokasjoner som passer seg til fotograferingen nesten hvor som helst, men det enkle er ofte det beste. Fokuser på to eller tre områder som er nære hverandre, slik at prosessen blir minst mulig hektisk.

Hvis jeg har tid vil jeg gå en runde rundt området på morgenen og plukke ut noen steder jeg mener vil være ideelle til fotograferingen. Dere må gjerne også undersøke litt områder dere selv liker og sende meg noen bilder i forkant slik at jeg kan se hva dere ser for dere, samt snakke om hva som vil være viktig for dere under fotograferingen.

 

I tillegg til et vakkert landskap, fokuserer jeg i stor grad på lyset på et spesifikt sted. Posisjonen på solen og skyggen fra trærne kan skape skygge i bildene. Slike ting tar jeg som fotograf i betraktning for å oppnå best mulig resultat. Husk, dere kan alltid stole på dømmekraften min når det kommer til lokasjon og lys.

WALO CORTES

Middagen

Nå har store deler av dagen allerede sust forbi, og det er tid for middag. Denne delen av bryllupet er satt av til taler, tårer, latter og glede. Her er noen punkter som kan være nyttig å ha i bakhodet når det kommer til middagen:

FREDDY G

La fotografen spise også

Jeg tar bilder underveis i det gjestene finner plassen sin og nyter den første drinken, men så tar jeg en pause fra fotograferingen når middagen blir servert. Gjestene vil helst spise i fred uten at noen tar bilder, og det gir meg en mulighet til å slappe av og nyte et måltid selv, samt legge bort kamerautstyr som jeg ikke har bruk for resten av dagen og kvelden. Sørg for at jeg får servert middag samtidig som de andre gjestene, siden jeg må være klar for å ta bilder så fort talene skal starte.

Brullupskaken bør bli kuttet og servert på ettermiddagen til kaffen og ikke mye senere enn dette. Kakebildene vil bli flotte på grunn av at det fortsatt er dagslys, og gjestene vil ha mye mer glede av kakestykket nå, før de tar den tredje runden av buffet

Craig Adderley

Den første magiske dansen og festen

Den aller første dansen som rette ektefolk er et av de store høydepunktene, både for dere og gjestene. Sørg med dette gjerne for at dere legger litt tanke bak dansen. Lokasjonen, bakgrunnen og masse plass hvor gjestene kan stå å nyte øyeblikket med dere. Lyskilder som lyslenker og lykter skaper en magisk, romantisk og avslappet stemning som går hånd i hånd med sangen dere velger. Et pluss er å be om et en varm lyskilde i bakgrunnen som peker på dere når dere danser. Dette bidrar til å skape vakre bilder.

WALO CORTES

Nå er det på tide å slå seg løs og bare nyte!

Nå er det tid for fest og ingen store ting gjenstår, annet enn å danse til krampa tar dere. Sørg for at gjestene kan være med på moroa rett etter den første dansen, slik at stemningen er på topp.

Andreas Rønningen

Den store avslutningen

Festen nærmer seg slutten, og det er på tide å belage seg på avslutningen. For å avslutte den magiske dagen, kvelden og natten med et pang, velger noen en såkalt glitrende utgang. Informer om dette i god tid i forveien, slik at jeg kan ta noen magiske bilder som fanger de siste øyeblikkene av den store dagen.

Hvis dere velger en glitrende utgang, hjelper det å få noen til å samle gjestene på et sted og dele ut objekter som konfettibomber, glow sticks eller bobler. Velg en episk sang som starter i det dere holder hender og løper ut i natten omringet av jublende gjester. Sørg for at det finnes flere eksterne lydkilder utenfor, slik at gjestene faktisk kan se hva som foregår, og jeg klarer å ta så gode bilder som mulig.

Etter den store avslutningen kan vi si oss ferdig med bildene. Da får dere nyte resten av kvelden/natten sammen som nygifte, og jeg kan dra fornøyd hjem med et fullt minnekort og et stort smil. Jeg gleder meg veldig til å vise dere de flotte bildene vi har skapt sammen i løpet av dagen og kvelden.

Gabby Orcutt

Etter bryllupet

Nå er det snart på tide med et innblikk i galleriet, og jeg tipper dere er like spente som meg. Jeg lover at jeg sender en sniktitt så fort jeg har det klart. Bryllupssesongen kan være veldig travel, men tro meg, jeg er like entusiastisk og spente som dere,

Dere vil motta bildene maks 3 uker etter bryllupet. Samle venner og familie og feire øyeblikket dere får sett bildene for første gang. Det er en utrolig fin opplevelse og skaper gode minner for livet.

Andrea Piacquadio

Deling av bildene

Jeg blir veldig glad når dere ønsker å dele bildene med familie og venner. Sørg for å informere om hvem fotografen er i bildeteksten, og tag meg gjerne, det setter jeg stor pris på. Jeg er alltid spent på å se hvilke bilder dere liker aller best, og ved å nevne meg kan andre kommende brudepar lett finne fram til siden min.

Vennligst ikke putt noe filter over bildene. De er perfekte, akkurat slik de er.

Pablo Heimplatz

På Instagram (eller lignende apper)

Når dere får forespørsel om å dele bildene på businessprofilen til ulike leverandører dere har benyttet dere av på den store dagen – Be dem om å ta kontakt med meg. Tusen takk!

Foto etter bryllupet

Hvis bryllupsdagen blir spesielt travel, ting blir forsinket eller mesteparten av dagen er fylt med styrtregn, fortvil ikke: Vi kan fortsatt ta noen nydelige parbilder. Da organiserer vi et møte etter bryllupet.

Denne fotoseansen vil skje et par dager eller uker etter bryllupsdagen. Dere tar på dere brudekjolen og dressen igjen, og kanskje til og med fikser hår og sminke. Her kan vi velge akkurat den lokasjonen vi ønsker, siden vi ikke har noe som helst tidspress og ventende gjester. Her vil det bare være oss og all den tiden vi trenger for å ta nydelige bilder som dere kommer til å sette pris på for alltid.

qt albums

Bryllupsalbum og prints

I stedet for å fremkalle bildene i dårlig kvalitet på et apparat hos en tilfeldig fotobutikk eller la bildene ligge urørt på en minnepenn, vil jeg anbefale å organisere disse bildene som dere har lagt så mye tanke og kjærlighet bak i et album. Jeg fremkaller ofte mine egne bilder og tilbyr en håndfull vakre bryllupsalbum som jeg har valgt ut selv. Jeg går aldri på kompromiss med kvalitet, med tanke på hvor viktig disse bildene og minnene er for dere og at dere skal ha glede av albumet resten av livet.

qt albums

Prosessen

Enten kan jeg plukke ut en samling bilder som går i albumet, eller så kan dere velge deres egne favorittbilder i galleriet og jeg sørger for å inkludere dem. Når dere velger favorittbildene, ha antall sider i albumet i tankene. Jeg anbefaler som oftest 1-2 bilder per side. Flere bilder enn det på hver side gjør at det kan se rotete ut, og hvert bilde får ikke den plassen det trenger for å skape den følelsen man er ute etter.

Jeg ordner det individuelle designet og sender det til dere for godkjenning. Tre runder redigering er inkludert i prisen på albumet, så legg litt tanke i forandringene dere ønsker, og sørg for å kommunisere dette så spesifikt og raskt som mulig, slik at prosessen går så glatt som mulig, og resultatet blir perfekt.

qt albums

Tidslinjen

Selve redigeringsprosessen kan ta rundt to måneder fra dere mottar det første designet. Etter at dere har sagt dere fornøyde og gitt meg den siste godkjenningen, bestiller jeg albumet. Om noen uker vil det dukke opp på dørmatten. Jeg gleder meg til dere endelig har det i hende.

Ta kontakt så fort som mulig, slik at vi sammen kan skape det perfekte bryllupsalbumet.

Jeg håper at mine tips, råd og informasjon har vært til hjelp og kanskje bidratt til å gi dere noen nye ideer og selvtillit som dere tar med til den store dagen. Ikke nøl med å ta kontakt hvis dere har flere spørsmål. Jeg er her hvert trinn på veien og jeg kunne ikke gledet meg mer til å ta denne reisen med dere.

(Da gjenstår det bare å si; Kjør på!)

ed@walocortes.com  / Tel: +47 90180810 / Oslo, Norway

Call Now Button