ECFOTO

BRYLLUPSFOTOGRAF I OSLO

bryllupsfotograf + ecfoto +walo cortes + oslo
Mikrobryllup i Sandvika, foto: ECFOTO

Hva er et mikrobryllup? Trenden som alle snakker om

I løpet av denne tiden har vi hørt om nye trender og alternativer for å feire et bryllup utenfor den tradisjonelle måten. Innenfor disse er et av begrepene det har blitt snakket mest om og det som sannsynligvis forårsaker mest forvirring, mikrobryllup.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Hva er et mikrobryllup?

Nå spør du deg selv: hva er et mikrobryllup? Mikrobryllup er et veldig intime bryllup som ikke overstiger 15 til 30 gjester, og som er sammensatt av de samme elementene som ethvert annet stort bryllup, men som gir det en alternativ vri. Så hvis vi kan oppsummere begrepet med mye mer dagligdags ord, er et mikrobryllup en miniatyrversjon av et konvensjonelt bryllup.

En av de største fryktene par har når de tenker på å ha et intimt bryllup, er å måtte ofre all spenningen som følger med å feire et stort bryllup; Men med mikrobryllup trenger du ikke bekymre deg for det. Å ha et lite bryllup betyr ikke å ha et lite bryllup i kjærlighet, følelser, originale detaljer og moro.

 Hva er forskjellen mellom et intimt bryllup, et elopement-bryllup og et mikrobryllup?

 Bryllup for elopement er de hvor paret “rømmer” privat (ofte i hemmelighet) til et spesielt sted, og blir vanligvis ledsaget hovedsakelig av personen som skal forestå (bryllupet), deres fotograf (og videograf), og i noen andre tilfeller, til og med fra en annen leverandør for å hjelpe dem med å gjennomføre sin spesielle dag. Det er noen par som bestemmer seg for å bli ledsaget av et par slektninger eller venner på bryllupet deres, men normalt overstiger det selskapet vanligvis ikke maksimalt 5 til 10 personer. Det er vanligvis et veldig intimt og emosjonelt øyeblikk der paret utveksler løftene sine, og selv om det er selskap på den tiden, er resten av dagen normalt viet til at paret tilbringer det alene og nyter det følelsesmessige øyeblikket borte fra alt.  

Intime bryllup derimot regnes som de som har et besøk på omtrent 30 til 70 gjester og varer hele dagen. Mikrobryllup er mye mindre enn dette, og det er derfor det er verdt å understreke forskjellen deres. Hvis du fremdeles er i tvil om hvordan du skal ha et elopement-bryllup, vil vi i dette følgende innlegget fortelle deg om de 12 viktigste tingene du bør vite før du har et elopement-bryllup.

Hva trenger du å vite før du har et mikrobryllup?

Det er ikke nødvendig å følge alle tradisjonene.

En av fordelene med å ha et mikrobryllup er at det ikke er behov for å følge alle mønstrene og elementene som gjør et tradisjonelt bryllup mulig. Som å vifte buketten, kutte kaken og den første dansen. Men til slutt kommer alt an på om tradisjonene er viktige for paret eller ikke. Et mikrobryllup skal alltid ha en seremoni og en mottakelse, men det er helt opp til paret hvordan de vil at disse skal finne sted.

Du vil nyte bryllupet ditt mer avslappet
Tenk deg at et konvensjonelt bryllup i Norge vanligvis har 80 til 200 gjester, så ideen om å ha et mikrobryllup høres selvfølgelig gal ut for noen par. Men hvis vi tenker på det, blir det en veldig stor og stressende oppgave å planlegge et bryllup av denne størrelsen, til og med å ansette en bryllupsplanlegger.

I stedet er prosessen med å planlegge et bryllup for 10 til 30 gjester en prosess som er mye mer fokusert på de tingene som er viktigst for paret og hvordan man kan fylle den spesielle dagen med hver og en med følelser og mening, siden det ikke er behov for å bekymre seg for å følge protokoller og atmosfæren er mye mer avslappet. Det kan være et mikrobryllup, men uten tvil kan vi betrakte det som en makroopplevelse.

Du kan spare penger
Når du reduserer gjestelisten din så drastisk, vil du følgelig spare mye penger. Hvis du holder deg innenfor et begrenset budsjett  et mikrobryllup er et utmerket alternativ å vurdere.

Penger kan være en avgjørende faktor for å velge denne type feiring, men det betyr ikke at du må ofre kvalitet. Fordelen med å ha et bryllup i mikroskala er at du kan øke investeringskostnaden per gjest og tilby dem en flott opplevelse for en beskjeden  pengesum.

Du vil tilbringe mer kvalitetstid med gjestene dine
Ved større bryllup er par heldige som kan bruke maksimalt 5 minutter på å hilse på hver gjest. Ved å ha et mikrobryllup vil interaksjonen med gjestene bli mye mer spesiell og vil ikke være begrenset av en kjøreplan. Tenk deg opplevelsen av å kunne snakke med alle gjestene dine individuelt (og med alle samtidig under middagen), dele anekdoter og le sammen. Uten tvil vil det være et øyeblikk med mye mening og fullt av følelser.

I tillegg til at hvis du og partneren din ønsker og har muligheten, kan du til og med gjøre mikrobryllupet ditt til en helgopplevelse der alle bor sammen og deler utrolige øyeblikk å huske.

Hvordan lage et mikrobryllup?

Her er noen viktige punkter du bør vurdere hvis du tenker på å ha et mikrobryllup:

Bruk fantasien din

Ved å ha fordelen av å ha et bryllup som er mye mindre i størrelse og blant gjester, kan du og partneren dra nytte av å være mye mer kreative i ressursene dine. Siden det for eksempel er så få mennesker, er alternativene for å velge et sted å feire det mye bredere. Bare tenk på å være vert for bryllupet ditt på din lokale kafé, en trendy restaurant, et kunstgalleri, et bryggeri eller til og med en Airbnb. Alle disse stedene har vanligvis allerede et design med stor estetisk verdi, så det er mest sannsynlig at du til og med vil spare litt på dekorasjon og til og med møbler.

Dekk det grunnleggende, og så kan du fokusere på detaljene

Forsikre deg først om at du har dekket det grunnleggende for å kunne feire mikrobryllupet ditt, og deretter kan du gå til andre emner. Å velge sted bør være det første på listen din, og så tenker du på de andre elementene du trenger for at bryllupet ditt skal finne sted. Uansett størrelsen på bryllupet ditt, er god mat, drikke og musikk det som vil holde alle gjestene dine gode, så lenge du har dekket de tre elementene, trenger du ikke å stresse for mye med resten . Og selvfølgelig elsker vi alle de detaljene som løfter ethvert bryllup til et annet nivå, men å ha det viktigste, resten er bare detaljer som er ansvarlige for å gjøre miljøet vakrere.

Tilpass det og gjør det spesielt

 Mikrobryllup er motsatsen til pakkebryllup, som bryllupssteder vanligvis tilbyr når du leier sine tjenester, og der de setter grenser for å tilpasse stedet slik du og partneren din ønsker.

Mikrobryllup, som er så små, gir deg fordelen av å spare mange penger i mengde, slik at du kan investere i andre ting som du kanskje i et stort bryllup måtte ofre. Hvis du er en fan av alternative bryllup fulle av originale detaljer, vil du få muligheten til å gjøre det mulig hvis du bestemmer deg for å ha et mikrobryllup.

Det er din ideelle mulighet til å ansette din favoritt blomsterdesigner, ha personlig skrivesaker til bordene dine, distribuere originale suvenirgaver til dine gjester, ha dekorative elementer ut av det vanlige, ha en liten bryllupskake full av personlighet, eller til og med gå ut av vinduet med et brude antrekk som gir en total stil uttalelse … Uansett, mulighetene er uendelige, du bestemmer hva du vil gi mer vekt på.

Ansett en god fotograf og videograf

At bryllupet er lite betyr ikke at det ikke er verdt å ha de beste bildene og videoen for å dokumentere den spesielle dagen. Snakk med oss for å fortelle litt  om planene dine,  både fotografering og video kan tilpasses dine behov. Å ha et mikrobryllup betyr at du har færre gjester og mindre arrangementstid, vi kan finne en  løsning som passer til deg 

Hvis du trenger det, ansett en bryllupsplanlegger eller koordinator

Kanskje vi tror at hvem som helst kan være i stand til å planlegge en så liten feiring, men noen ganger ligger det vanskelige i å kontakte de rette menneskene for å gjøre det mulig, mer i en lokal bransje som fremdeles er veldig vant til store arrangementer, så det er da en bryllupsplanlegger kan være til stor hjelp for deg. I tillegg, selv om du har et lite, middels eller stort bryllup, er det minste du ønsker å være bekymret for å koordinere arrangementet på bryllupsdagen din, så mens du og partneren din fokuserer på å slappe av og ha et meningsfylt øyeblikk, bryllupsplanleggeren din eller koordinator kan ta seg av alt arbeidet den dagen.

Gjør det meningsfylt

Ikke gå glipp av muligheten til å gjøre en så intim dag til et følelsesmessig og viktig øyeblikk, det er muligheten for deg og partneren din til å dra nytte av å kunne ta hensyn til den virkelige betydningen av et bryllup og fokusere på det som virkelig betyr noe.

Det kan være mange partier, men til slutt er det som gjør den dagen så spesiell, dens betydning og den sentimentale verdien av å bestemme seg for å ha gjort det mulig. Gjør den dagen til en personlig opplevelse med gjestene dine og fortell dem hvor viktig det er å ha dem med deg i bryllupet ditt. Ikke gå glipp av muligheten til å dele minner og opplevelser som gjør den dagen uforglemmelig.

Hva synes du om mikrobryllup nå? 

Uten tvil er de et utmerket alternativ for å feire ditt alternative bryllup nå som store bryllup vil ta tid å komme tilbake normalt etter alt dette globale kaoset vi opplever, så hvorfor ikke velge denne veldig originale måten å gjennomføre det på ?   Vi ses!

Kontakt oss

ECFOTO
Måneveien 36
1337 Sandvika
901801810
ed@walocortes.com

BRYLLUPSFOTOGRAFERING I

Drammen
Tønsberg
Moss
Fredrikstad
Sarpsborg
Hamar

BRYLLUPSFOTOGRAF I OSLO

Skal du gifte deg?

Etter lyset du en profesjonell  bryllupsfotograf som skal ikke tømme lommeboka?

© ECFOTO BRYLLUPSFOTOGRAF I OSLO 2021