HVORFOR VELGER FLERE PAR Å HA MIKROBRYLLUP?

Trenden som  alle snakker om

Av Walo Cortes

De siste årene har vi hørt mer og mer prat, og sett flere og flere Pinterest-boards om alternative måter å arrangere bryllup. Mikrobryllup, eller mindre bryllup, som man også kan kalle det, har mer eller mindre blitt en trend som har oppstått i hjertet av pandemien, og det muligens med god grunn?

Innhold

WALO CORTES

Hva er et mikrobryllup?

Svaret ligger mer eller mindre i ordet. Mikrobryllup er et intimt bryllup som ikke overstiger 15 til 50 gjester, men som fortsatt består av de samme elementene som i et tradisjonelt, større bryllup.

For et hvert brudepar, og særlig kanskje bruden, kan det oppstå en naturlig skepsis til mikrobryllup før man har satt seg ordentlig inn i det. Man tenker ofte at man må ofre alt det et større bryllup innebærer, og at man velger bort den store feiringen og mange detaljer, men dette stemmer ikke.

Hva er forskjellen på et intimt bryllup og et mikrobryllup?

Et intimt bryllup kan beskrives som en litt mindre, nedskalert versjon av et tradisjonelt bryllup. Her er det vanlig å fortsatt ha 30 til 70 gjester, og i likhet med et tradisjonelt bryllup, varer også et intimt bryllup hele dagen. Mikrobryllup er mindre enn dette og skiller seg ut på flere punkter.

Hva er viktig å tenke på før du begynner å planlegge et mikrobryllup?

Det er ingen regelbok som sier at du absolutt må følge alle tradisjoner når du skal planlegge ditt eget bryllup – Tvert imot vil egenhet og særpreg både bidra til å gjøre bryllupet unikt og personlig.

En av fordelene med å ha et mikrobryllup er at det ikke er behov for å følge alle tradisjonene og elementene som ved et tradisjonelt bryllup, hvis dette ikke er ønskelig. Ting som å vifte buketten, kutte kaken og den første dansen må ikke nødvendigvis inkluderes her. Til syvende og sist kommer alt an på hva som er viktig for bryllupsparet. Et mikrobryllup skal alltid a en seremoni og en mottakelse, men det er helt opp til hver enkelt hvor og hvordan dette skal foregå.  

WALO CORTES

Et mer uformelt bryllup

Et tradisjonelt bryllup i Norge har vanligvis 80 til 200 gjester og krever mye planlegging, lang tid i forveien. Dette kan ofte føles både stressende og overveldende, selv med en bryllupsplanlegger i bildet. Ved å velge et mikrobryllup, velger man også bort denne store planleggingsbiten, og man kan heller fokusere på mindre elementer man ønsker å inkludere i feiringen, og hva man ønsker å fylle dagen med. Siden man velger bort protokoller og regler, vil man få en mer avslappet, uformell dag hvor det viktigste for den enkelte står i fokus.

Spare penger

Man sparer utvilsomt penger ved å velge et mikrobryllup, men det kan uansett være greit å ha et budsjett å forholde seg til, i tillegg til en liste over ting man ønsker å prioritere. Et mindre bryllup krever mindre planlegging i det store og hele, men det krever også at man har ekstra fokus på de spesielle detaljene, siden det er mindre av dem.

Penger kan være en avgjørende faktor for å velge denne type feiring, men det betyr ikke at du må ofre kvalitet. Fordelen med å ha et bryllup i mikroskala er at du kan øke investeringskostnaden per gjest, og dermed tilby dem en flott opplevelse for en noe mer beskjeden pengesum.

Du vil også få muligheten til å tilbringe mer tid med gjestene dine, og det sosiale vil ikke bli like påvirket av en type kjøreplan.

Man kan også tenke utenfor boksen, og legge den store dagen til en hel helg med feiring og opplevelser. Da vil alle gjestene være på samme sted hele helgen, og man har muligheten til å utføre mange hyggelige aktiviteter sammen.

Hvordan lage et mikrobryllup?

Her er noen viktige punkter du bør vurdere hvis du vurderer et mikrobryllup.

Bruk fantasien din

En av fordelene med å ha et bryllup som er mye mindre i størrelse og har et mindre antall gjester, er at du kan være mer kreativ i valg av lokasjon. En lokal kafe, restaurant, bryggeri, eller en liten hage, for å nevne noe. Alle disse stedene har gjerne allerede innredningen og dekor på plass fra før, så da kan man også spare penger på dette i tillegg.  

WALO CORTES

Dekk det grunnleggende, og så kan du fokusere på detaljene

Forsikre deg først om at du har dekket det grunnleggende for å kunne feire mikrobryllupet ditt, og deretter kan du gå til andre emner. Å velge sted bør være det første på listen din, og så tenker du på de andre elementene du trenger for at bryllupet ditt skal finne sted. Uansett størrelsen på bryllupet ditt, er god mat, drikke og musikk det som vil holde alle gjestene dine gode, så lenge du har dekket de tre elementene, trenger du ikke å stresse for mye med resten. Og selvfølgelig elsker vi alle de detaljene som løfter ethvert bryllup til et annet nivå, men å ha det viktigste, resten er bare detaljer som er ansvarlige for å gjøre miljøet vakrere.

Tilpass det og gjør det spesielt

Mikrobryllup er motsatsen til pakkebryllup, som bryllupssteder vanligvis tilbyr når du leier sine tjenester, og der de setter grenser for å tilpasse stedet slik du og partneren din ønsker.

Mikrobryllup, som er så små, gir deg fordelen av å spare mange penger i mengde, slik at du kan investere i andre ting som du kanskje i et stort bryllup måtte ofre. Hvis du er en fan av alternative bryllup fulle av originale detaljer, vil du få muligheten til å gjøre det mulig hvis du bestemmer deg for å ha et mikrobryllup.

Det er din ideelle mulighet til å ansette din favoritt blomsterdesigner, ha personlig skrivesaker til bordene dine, distribuere originale suvenirgaver til dine gjester, ha dekorative elementer ut av det vanlige, ha en liten bryllupskake full av personlighet, eller til og med gå ut av vinduet med et brude antrekk som gir en total stil uttalelse … Uansett, mulighetene er uendelige, du bestemmer hva du vil gi mer vekt på.

 

Ansett en fotograf som kan filme

At bryllupet er lite betyr ikke at det ikke er verdt å ha de beste bildene og videoen for å dokumentere den spesielle dagen. Snakk med oss for å fortelle litt om planene dine, både fotografering og video kan tilpasses dine behov. Å ha et mikrobryllup betyr at du har færre gjester og mindre arrangementstid, vi kan finne en løsning som passer til akkurat deg.

Hvis du trenger det, ansett en bryllupsplanlegger eller koordinator

Kanskje vi tror at hvem som helst kan være i stand til å planlegge en så liten feiring, men noen ganger ligger det vanskelige i å kontakte de rette menneskene for å gjøre det mulig, mer i en lokal bransje som fremdeles er veldig vant til store arrangementer, så det er da en bryllupsplanlegger kan være til stor hjelp for deg. I tillegg, selv om du har et lite, middels eller stort bryllup, er det minste du ønsker å være bekymret for å koordinere arrangementet på bryllupsdagen din, så mens du og partneren din fokuserer på å slappe av og ha et meningsfylt øyeblikk, bryllupsplanleggeren din eller koordinator kan ta seg av alt arbeidet den dagen.

Gjør det meningsfylt

Ikke gå glipp av muligheten til å gjøre en så intim dag til et følelsesmessig og viktig øyeblikk, det er muligheten for deg og partneren din til å dra nytte av å kunne ta hensyn til den virkelige betydningen av et bryllup og fokusere på det som virkelig betyr noe.

Det kan være mange partier, men til slutt er det som gjør den dagen så spesiell, dens betydning og den sentimentale verdien av å bestemme seg for å ha gjort det mulig. Gjør den dagen til en personlig opplevelse med gjestene dine og fortell dem hvor viktig det er å ha dem med deg i bryllupet ditt. Ikke gå glipp av muligheten til å dele minner og opplevelser som gjør den dagen uforglemmelig.

Konklusjon: Hva synes du om mikrobryllup nå?

Uten tvil er de et utmerket alternativ for å feire ditt alternative bryllup nå som store bryllup vil ta tid å komme tilbake normalt etter alt dette globale kaoset vi opplever, så hvorfor ikke velge denne veldig originale måten å gjennomføre det på?  

Bryllupsfotografen fra Sandvika. Vi ses!

La oss gjøre det sammen! 

ed@walocortes.com  / Tel: +47 90180810 / Oslo, Norway

Call Now Button