Hvordan planlegge et skogsbryllup i oslo?

en idyllisk feiring  midt i naturen

Av Walo Cortes

En bryllupsseremoni i skogen blir fort et eventyr som går hånd i hånd med kjærlighet for det grønne, miljøet og romantikk. Det å si sitt «ja» omgitt av grønne trær og skjønn natur, vil for mange være prikken over i-en og gi en personlig og kreativ vri på en ellers tradisjonell seremoni. Blir du  med på eventyret?

Innhold

bryllupsfotograf + ecfoto +bryllupsfotografering + oslo + norway + wedding
WALO CORTES

Utebryllup med detaljer preg av natur

For å rette litt ekstra fokus mot miljø og det grønne, samt skape en helhet i seremonien, kan det være en fin idé å la alt av detaljer bære preg av natur. Håndskrevne bryllupsinvitasjoner i resirkulerbart materiale (med et kart over området hvor seremonien holdes), lite eller ingen gjenstander av plast og kleskode inspirert av det grønne.

KSENIA CHERNAYA

Nødvendige tillatelser til å gifte seg i skogen?

Hvis dere ønsker å si «ja» midt i skogen, er det første du må gjøre å velge det perfekte stedet. Her har du et par alternativer.

Hvis du velger en skog i nærheten av boligen din – og selv om det generelt ikke kreves spesifikke tillatelser – er det ideelt å sjekke på rådhuset i den aktuelle kommunen for å se om det er nødvendig å betale et gebyr, eller om det kreves noen andre former for tillatelse.

En annen mulighet er at du velger en av selskapene i nærområdet som tilbyr bryllup i skogen. Du ordner selv med dekorasjoner og blomster og kan derfor være sikker på at alt blir ordnet etter din smak.  

Valgmuligheter for et bryllup midt i skogen

Heldigvis er vi omringet av skog i Oslo, så det å finne den ideelle skogen vil ikke være noen utfordring. Hvis du selv ikke har tid til å lete, kan du overlate dette til bryllupsplanleggeren, som både kan ta ansvar og veilede deg i å ta riktig valg.  

Oslomarka har flere populære, sentrale skogsområder, som Østmarka, Nordmarka, Krokskogen, Vestmarka, Lillomarka og Bærumsmarka, for å nevne noen. Andre alternativer I Sandvika finnes det også flere populære områder, som Kvaløya, Kjørbo og Semsvannet.

Hvis du ønsker en kongelig vri på bryllupsseremonien kan steder som Kongens utsikt, Skaugumsåsen og Kolsåstoppen være ideelle steder.

Gjør research tidlig i planleggingsprosessen og skriv liste over ting du ønsker at seremonien og stedet skal inneholde, slik at du får ryddet litt i tankene. Det viktigste er å gå etter magefølelsen og at stedet som til slutt blir valgt føles riktig.

Bryllupsstil

Det naturlige skoglandskapet med trær, løv, gress og blomster vil gi et ønsket romantisk, rustikt preg på seremonien, helt av seg selv. Om du ønsker et moderne preg over det hele, kombinert med det naturlige, kan du blande inn elementer som lykter, stål, glass og andre materialer, og hvis du ønsker et mer fantasipreget tema, kan morsomme dekorelementer og figurer som alver, feer og troll bidra til det.

Benker og trestoler i naturfarge eller malt i hvitt er essensielt, i tillegg til små bord og andre antikke møbler. Disse kan du få tak i i brukthandel, eller enda bedre – på bestemor og bestefars loft. Vær også tidlig ute her, og ta flere runder i jakten på de perfekte møblene og pyntegjenstandene.

NICK MAYER

Brudeparets antrekk: Vielse i skogen

Det ideelle er å satse på en enkel og behagelig brudekjole, laget med lette stoffer, med eller uten slør. Topp det hele med en stor, florerende brudebukett, enten i varme høstfarger eller duse rosa- og gultoner som passer perfekt til de grønne omgivelsene. Brudgommen på sin side kan gå for et mer uformelt antrekk, med eller uten slips. La personlig stil og smak spille inn, og gå etter magefølelsen.

Er det lov å gifte seg ute?

Husk at seremonien i skogen kan gjennomføres av en vigsler, og at det vil kreve musikk ment til sivile bryllup. For å lage alteret kan du ta i bruk enkle trekonstruksjoner eller buer, som kan være naturlig eller kledd med blomster, grener, blader og andre tekstiler.

Feiring

I et bryllup av denne typen vil det ideelle matvalget bestå av lokale og sesongbaserte råvarer, som frukt og grønnsaker til salater, kjøtt og fisk fra lokale fiskere og slaktere, økologisk honning og syltetøy i krukker, og hjemmebakt brød fra et bakeri i nærområdet.

 

Konklusjon

Skogen vil skape en perfekt bakgrunn til bryllupsbildene. Ta deg tid til å saumfare Google og Pinterest for å finne inspirasjon til de perfekte bildene. Bryllupsfotografen vil også komme med mange nyttige innspill her. Tilby offentlig transport eller sykler hvis været tillater det.

Bryllupsfotografen fra Sandvika. vi ses!

La oss gjøre det sammen! 

ed@walocortes.com  / Tel: +47 90180810 / Oslo, Norway

Call Now Button